Välkommen till Bokskogen

Bokskogen är en bokhandel med ett handplockat sortiment för barn och ungdomar i mysiga Hökarängens centrum. Förutom böcker har vi presentartiklar med fantasy-, kawaii- och speltema och fina prints av barnboksillustratörer. Välkommen in i vår trevliga lokal som vi delar med Green Praline. Du kan fika i vårt café, ta en lässtund och handla presenter på samma gång!

Följ oss gärna  på sociala medier för att hålla dig uppdaterad med våra roliga evenemang vi har på gång - boksigneringar, sagostunder och författarsamtal: Instagram/Facebook @bokskogenbutik. Och signa gärna upp dig för att få vårt nyhetsbrev via formuläret nedan.

 Målet med Bokskogen och Green Praline är att vi blir en mötesplats och ”community” för barnboksälskare och pralinfantaster som uppskattar det veganska konceptet.

Varmt välkommen att besöka oss på Pepparvägen 9A i Hökarängen!

 

NYHETER 

 

Klä barnen - bokprat och prova på sashiko

Lördagen den 20 aug kl. 11-ca 12

Hökarängsbon och författaren Jennie Dahlén, som har lång erfarenhet av hållbart mode och att återbruka och laga kläder, berättar om och signerar sin senaste bok Klä barnen. Hon ger också sina bästa lagningstips och man får prova på sashiko - ett slags stygn som ofta används vid lagningstekniken "visible mending".  Boken är för vuxna men självklart är barn välkomna. Vill man testa sashiko ska man nog vara ca 5 år och uppt. Läs mer i Facebookevenemanget >>

Katarina Kuick till Bokskogen med ny bilderbok: Elsa i underjorden

Fredagen den 2 sep kl. 16-ca 17

Kom på ett efter-föris event med högläsning och signering med den kända barnboksförfattaren Katarina Kuick. Elsa i underjorden är ett spännande vardagsäventyr med rytmisk och poetisk text och fantastiska bilder av Emma Hanquist som skapar härliga miljöer som man kan leva sig in i. 

Passar från ca 3 år. 

Förhandsinfo: Gloria Kisekka-Ndawula och Katarina Strömgård

Lördagen den 17 september kommer Gloria och Katarina hit och läser ur sin nya bok Det regnar hjärtan, en riktig kärleksberättelse. Mer info kommer snart!

 

Evenemang

Välkommen till Bokskogens kostnadsfria evenemang som till exempel sagostunder, författarsamtal och bokreleaser. Följ oss gärna på sociala medier och signa upp för att få Bokskogens nyhetsbrev så får du informationen direkt när vi släpper den!

Vi kan också hyra ut lokalen till företag, föreningar och privatpersoner som vill anordna bokreleaser, bokklubbar, kurser m.m. Skicka ett mejl till anna@bokskogenbutik.se för att höra mer.


Green Praline 

Bokskogens härliga room mate Green Praline är en etablerad chocolatier som producerar och säljer praliner, chokladprodukter, glass, teer med inspiration från populärkultur samt bakverk och tårtor, varav allt är veganskt och glutenfritt. I deras öppna kök kan du följa pralintillverkningen och i caféet kan du avnjuta  en helt vegansk fika. Varannan söndag blir det Afternoon Tea (endast förbokade platser), se mer på deras hemsida >>

Vi finns i Hökarängen!

*Adress till butiken: Pepparvägen 9A, strax nedanför gågatan.*

Hökarängen är en superfin förort i södra Stockholm med ett mysigt och levande centrum.  Hökarängen blev med sitt bilfria centrumområde ritat av David Helldén stilbildande för flera andra Stockholmsförorter under efterkrigstiden. På gågatan idag finns flera caféer och butiker, t.ex. populära Konditorn & Bagarn, de fina barnbutikerna Monty & Jag och Mini Outlet och Växterian med ett fantastiskt utbud av växter och snittblommor. Om du har barn och bor i söderort (eller någon annanstans också för den delen) rekommenderas verkligen en utflykt till Hökarängen. Förutom butikerna finns här också två jättebra parklekar, trollskog, plaskdamm, konsthall och stans godaste praliner.

T-bana: Hökarängen (grön linje mot Farsta Strand)
Buss: 172, 173, 143 & 182 stannar vid Hökarängens T-bana/Centrum
Bil: parkering finns t.ex. vid hörnet Fagersjövägen/Pepparvägen och på Pepparvägen framför butiken (gratis 2 h med p-skiva)