Välkommen till Bokskogen

Bokskogen är en ny bokhandel med ett handplockat sortiment för barn och ungdomar i mysiga Hökarängens centrum. Förutom böcker har vi presentartiklar med fantasy-, kawaii- och speltema och fina prints av barnboksillustratörer. Välkommen in i vår mysiga lokal som vi delar med Green Praline. Du kan fika i vårt café, ta en lässtund och handla presenter på samma gång!

Följ oss gärna  på sociala medier för att hålla dig uppdaterad med våra roliga evenemang vi har på gång - boksigneringar, sagostunder och författarsamtal: Instagram/Facebook @bokskogenbutik. Och signa gärna upp dig för att få vårt nyhetsbrev via formuläret nedan.

 Målet med Bokskogen och Green Praline är att vi blir en mötesplats och ”community” för barnboksälskare, fantasynördar och pralinfantaster som uppskattar det veganska konceptet.

Varmt välkommen att besöka oss på Pepparvägen 9A i Hökarängen!

 

NYHETER 

 

Rea på en massa fina A3-prints!

Under december månad kommer många fantastiskt fina A3-printar av mer eller mindre kända barnboksillustratörer och konstnärer finnas på rea i Bokskogen och kosta 200 kr styck. Pappret är av fin kvalitet och de är signerade, vissa på baksidan. Några finns inramade och ram/passepartout går då att köpa till ca inköpspris. 

Titta in på den här sidan för att se några av printsen (även de som inte är på rea) >> 

OBS! Förlängt stängt pga Covidkarantän

Tyvärr öppnar vi inte butiken efter renoveringen förrän onsdagen den 26 januari - detta pga av Covid i familjen.

Green Praline öppnar också den 26 januari efter sitt januariuppehåll.

Anpassningar gällande Covid-19 

Nya restriktioner från och med den 23 december!

  • Nu gäller max 3 personer i butiken samtidigt - kom gärna in och vänta i cafét som är rymligt.
  • Handla helst ensam.
  • Håll avstånd.
  • Tvätta händerna på vår kundtoa.
  • Handsprit finns i kassan.
  • Kom inte in i butiken om du är sjuk.

Vill du besöka butiken utanför ordinarie öppettider, vänligen kontakta Anna per mejl eller telefon. Hör gärna av dig för att få information om sortimentet och hemleverans inom Hökarängen. Vi kan också komma ut med böcker och ta betalt utanför butiken om det känns tryggare.

 

Evenemang

Välkommen till Bokskogens kostnadsfria evenemang som till exempel sagostunder, författarsamtal och bokreleaser. Vi har även planer på att så småningom arrangera bokforum, föreläsningar, spelkvällar m.m. Följ oss gärna på sociala medier och signa upp för att få Bokskogens nyhetsbrev så får du informationen direkt när vi släpper den!

Vi kan också hyra ut lokalen till företag, föreningar och privatpersoner som vill anordna bokreleaser, bokklubbar, kurser m.m. Skicka ett mejl till anna@bokskogenbutik.se för att höra mer.


Green Praline 

Bokskogens härliga room mate Green Praline är en etablerad chocolatier som producerar och säljer praliner, chokladprodukter, glass, teer med inspiration från populärkultur samt bakverk och tårtor, varav allt är veganskt och glutenfritt. I deras öppna kök kan du följa pralintillverkningen och i caféet kan du avnjuta  en helt vegansk fika. Varannan söndag blir det Afternoon Tea (endast förbokade platser), se mer på deras hemsida >>

Vi finns i Hökarängen!

*Adress till butiken: Pepparvägen 9A, strax nedanför gågatan.*

Hökarängen är en superfin förort i södra Stockholm med ett mysigt och levande centrum.  Hökarängen blev med sitt bilfria centrumområde ritat av David Helldén stilbildande för flera andra Stockholmsförorter under efterkrigstiden. På gågatan idag finns flera caféer och butiker, t.ex. populära Konditorn & Bagarn, de fina barnbutikerna Monty & Jag och Mini Outlet och Växterian med ett fantastiskt utbud av växter och snittblommor. Om du har barn och bor i söderort (eller någon annanstans också för den delen) rekommenderas verkligen en utflykt till Hökarängen. Förutom butikerna finns här också två jättebra parklekar, trollskog, plaskdamm, konsthall och stans godaste praliner.

T-bana: Hökarängen (grön linje mot Farsta Strand)
Buss: 172, 173, 143 & 182 stannar vid Hökarängens T-bana/Centrum
Bil: parkering finns t.ex. vid hörnet Fagersjövägen/Pepparvägen och ibland är det ledigt på Pepparvägen framför butiken