Välkommen till Bokskogen

Bokskogen är en bokhandel med ett handplockat sortiment för barn och ungdomar i mysiga Hökarängens centrum. Förutom böcker har vi presentartiklar med fantasy-, kawaii- och speltema och fina prints av barnboksillustratörer. Välkommen in i vår trevliga lokal som vi delar med Green Praline. Du kan fika i vårt café, ta en lässtund och handla presenter på samma gång!

Följ oss gärna  på sociala medier för att hålla dig uppdaterad med våra roliga evenemang vi har på gång - boksigneringar, sagostunder och författarsamtal:
Instagram>>
Facebook>>
Och signa gärna upp dig för att få vårt nyhetsbrev via formuläret nedan.

 Målet med Bokskogen och Green Praline är att vi blir en mötesplats och ”community” för barnboksälskare och pralinfantaster som uppskattar det veganska konceptet.

Varmt välkommen att besöka oss på Pepparvägen 9A i Hökarängen! ÖPPET ONS-FRE 11-18, LÖR 11-16 (för varierande öppettider se våra sociala medier)

NYHETER 

 

Extraöppet skolavslutningsdagen

Tisdagen den 13 juni kl 11-18

Kom och fika hos Green Praline och fixa sommarlovsböckerna direkt efter skolavslutningen! 

Välkomna!

Sommarstängt

Sista dagen vi har öppet innan vi tar sommarsemester är lördagen den 1 juli. Sedan är det obemannat i Bokskogen, men går att handla med Swish då Green Praline har öppet ett par veckor till i juli. Återkommer med exakta datum, även med vilket datum vi öppnar åter i augusti!

Ha en superskön sommar alla fina kunder, leverantörer och samarbetspartners!!

Blogg från mitt utbyte med Krumulus barnbokhandel

I april besökte jag den urgulliga barnbokhandeln Krumulus i Berlin i tre dagar i ett utbyte med RISE Bookselling som är en internationell  bokhandlareförening.

Det var en fantastisk upplevelse att får vara med i en tysk bokhandels vardag och nu kan man läsa min rapport/blogg om vad jag lärde mig här >>

Webbshop?

Nej, inte riktigt...

Men vill gärna påminna om att jag gärna postar böcker (fint inslagna om ni vill) om ni inte har möjlighet att ta er till butiken. Jag lägger ju ofta upp nyheter på Bokskogens Instagramkonto så där ser ni en del av vad jag har inne, eller hör av er för att få tips eller bara beställa ur mitt ordinarie sortiment.

Mejla anna@bokskogenbutik.se med er beställning eller eventuella frågor.

 

Evenemang

Välkommen till Bokskogens kostnadsfria evenemang som till exempel sagostunder, författarsamtal och bokreleaser. Följ oss gärna på sociala medier och signa upp för att få Bokskogens nyhetsbrev så får du informationen direkt när vi släpper den!

Vi kan också hyra ut lokalen till företag, föreningar och privatpersoner som vill anordna bokreleaser, bokklubbar, kurser m.m. Skicka ett mejl till anna@bokskogenbutik.se för att höra mer.


Green Praline 

Bokskogens härliga room mate Green Praline är en etablerad chocolatier som producerar och säljer praliner, chokladprodukter, glass, teer med inspiration från populärkultur samt bakverk och tårtor, varav allt är veganskt och glutenfritt. I deras öppna kök kan du följa pralintillverkningen och i caféet kan du avnjuta  en helt vegansk fika. Varannan söndag blir det Afternoon Tea (endast förbokade platser), se mer på deras hemsida >>

Vi finns i Hökarängen!

*Adress till butiken: Pepparvägen 9A, strax nedanför gågatan.*

Hökarängen är en superfin förort i södra Stockholm med ett mysigt och levande centrum.  Hökarängen blev med sitt bilfria centrumområde ritat av David Helldén stilbildande för flera andra Stockholmsförorter under efterkrigstiden. På gågatan idag finns flera caféer och butiker, t.ex. populära Konditorn & Bagarn, de fina barnbutikerna Monty & Jag och Mini Outlet och Växterian med ett fantastiskt utbud av växter och snittblommor. Om du har barn och bor i söderort (eller någon annanstans också för den delen) rekommenderas verkligen en utflykt till Hökarängen. Förutom butikerna finns här också två jättebra parklekar, trollskog, plaskdamm, konsthall och stans godaste praliner.

T-bana: Hökarängen (grön linje mot Farsta Strand)
Buss: 172, 173, 143 & 182 stannar vid Hökarängens T-bana/Centrum
Bil: parkering finns t.ex. vid hörnet Fagersjövägen/Pepparvägen och på Pepparvägen framför butiken (gratis 2 h med p-skiva)