Välkommen till Bokskogen

Bokskogen är en fristående bokhandel med ett handplockat sortiment för barn och ungdomar i mysiga Hökarängens centrum. Förutom böcker har vi presentartiklar med fantasy-, kawaii- och speltema och fina prints av barnboksillustratörer. Välkommen in i vår trevliga lokal som vi delar med Green Praline. Du kan fika i vårt café, ta en lässtund och handla presenter på samma gång!

Följ oss gärna  på sociala medier för att hålla dig uppdaterad med våra roliga evenemang vi har på gång - boksigneringar, sagostunder och författarsamtal:
Instagram>>
Facebook>>
Och signa gärna upp dig för att få vårt nyhetsbrev via formuläret nedan.

 Målet med Bokskogen och Green Praline är att vi blir en mötesplats och ”community” för barnboksälskare och pralinfantaster som uppskattar det veganska konceptet.

Varmt välkommen att besöka oss på Pepparvägen 9A i Hökarängen! 

NYHETER 

 

"Det tutar och blinkar" på Hökarängens dag 25 maj

Lördagen den 25 maj kl. 11.00 på Tvättstugemuseet/Konsthall C

Populära Hökarängens dag är tillbaka och vem gästar inte denna gång om inte allas vår idol Johan Anderblad!! Bojan-författaren, läsfrämjaren och så klart tidigare Bolibompaprogramledaren. Missa inte det roliga och interaktiva författarsamtalet som passar alla fordonsälskare från ca 3-8 år. Johan berättar om Bojan som älskar alla fordon och om allt som rör polisbilar och brandbilar.

Föreställningen är på Konsthall C (Tvättstugemuseet) kl. 11 och därefter blir det Bojan-tipspromenad och meet & greet i Bokskogen - ca 11.50-12.30. Alla Bojanböckerna finns till försäljning till schyssta priser och Johan signerar gärna. Plus att han delar ut Bojanpixi och gnuggistatueringar så långt lagret räcker.

Hela programmet för Hökarängens dag hittar du här och som synes blir det festligheter i hela Hökis kl. 11-15.

 

Sagostund för de minsta med Frida Naemi Persson 

Lördagen den 1 juni kl. 11.00

Välkommen till en mysig sagostund för de minsta med Frida Naemi Persson som skrivit Alla våra vagnar och Hjälpa pappa städa (illustrerade av Sara Gimbergsson). Passar från några månader och uppåt.

Se mer info här >>

Ta makten! Författarsamtal

Tisdagen den 4 juni kl. 18.00

Ta makten!
Kvällsevent med Leone Milton, journalist och författare, som kommer att prata om ungas psykiska hälsa och vad man kan göra för att ta makten över sitt mående. Och vad man som förälder/vuxen kan göra för att hjälpa sitt barn ta makten. I samarbete med Olika Förlag.

Vi bjuder på pralin och något att dricka, föranmälan till anna@bokskogenbutik.se

Se mer info i Facebookevenemanget >>

 

Evenemang

Välkommen till Bokskogens kostnadsfria evenemang som till exempel sagostunder, författarsamtal och bokreleaser. Följ oss gärna på sociala medier och signa upp för att få Bokskogens nyhetsbrev så får du informationen direkt när vi släpper den!

Vi kan också hyra ut lokalen till företag, föreningar och privatpersoner som vill anordna bokreleaser, bokklubbar, kurser m.m. Skicka ett mejl till anna@bokskogenbutik.se för att höra mer.


Green Praline 

Bokskogens härliga room mate Green Praline är en etablerad chocolatier som producerar och säljer praliner, chokladprodukter, glass, teer med inspiration från populärkultur samt bakverk och tårtor, varav allt är veganskt och glutenfritt. I deras öppna kök kan du följa pralintillverkningen och i caféet kan du avnjuta  en helt vegansk fika eller dagens sopplunch. Vissa helger erbjuds Afternoon Tea (endast förbokade platser), se mer på deras hemsida >>

Vi finns i Hökarängen!

*Adress till butiken: Pepparvägen 9A, strax nedanför gågatan.*

Hökarängen är en superfin förort i södra Stockholm med ett mysigt och levande centrum.  Hökarängen blev med sitt bilfria centrumområde ritat av David Helldén stilbildande för flera andra Stockholmsförorter under efterkrigstiden. I Centrum idag finns flera caféer och butiker, t.ex. populära Konditorn & Bagarn, Kafé Körsbär, restaurang Kollektivet, Hökarängens Antikvariat och Skivbörs och de fina barnbutikerna Monty & Jag (leksaker) och Mini Outlet (barnkläder). Om du har barn och bor i söderort (eller någon annanstans också för den delen) rekommenderas verkligen en utflykt till Hökarängen. Förutom butikerna finns här också två jättebra parklekar, trollskog, plaskdamm, konsthall och stans godaste praliner.

T-bana: Hökarängen (grön linje mot Farsta Strand)
Buss: 172, 173, 143 & 182 stannar vid Hökarängens T-bana/Centrum
Bil: parkering finns t.ex. vid hörnet Fagersjövägen/Pepparvägen och på Pepparvägen framför butiken (gratis 2 h med p-skiva)