Välkommen till Bokskogen

Bokskogen är en bokhandel med ett handplockat sortiment för barn och ungdomar i mysiga Hökarängens centrum. Förutom böcker har vi presentartiklar med fantasy-, kawaii- och speltema och fina prints av barnboksillustratörer. Välkommen in i vår trevliga lokal som vi delar med Green Praline. Du kan fika i vårt café, ta en lässtund och handla presenter på samma gång!

Följ oss gärna  på sociala medier för att hålla dig uppdaterad med våra roliga evenemang vi har på gång - boksigneringar, sagostunder och författarsamtal: Instagram/Facebook @bokskogenbutik. Och signa gärna upp dig för att få vårt nyhetsbrev via formuläret nedan.

 Målet med Bokskogen och Green Praline är att vi blir en mötesplats och ”community” för barnboksälskare och pralinfantaster som uppskattar det veganska konceptet.

Varmt välkommen att besöka oss på Pepparvägen 9A i Hökarängen!

 

NYHETER 

 

Rolig och lärorik piratworkshop med författare Gustav B

Lördagen den 11 februari kl 11-ca 12.30

Barn från ca 6 år och uppåt vill inte missa den här spännande och interaktiva workshopen med Gustav Boman, författare till boken Ladda kanonerna. Under ca 1,5 timme förvandlas lyssnarna till en piratbesättning på 1710-talet som överfaller skepp, lurar fiender, skjuter kanon, fäktas, tar hand om skadade och pratar om vidskepelse och livet ombord.

Välkomna alla vetgiriga som vill lära sig mer om pirater och ruskiga händelser från förr!

Se mer information i Facebookevenemanget >>

Förhandsanmälan till anna@bokskogenbutik.se - begränsat antal platser. 

Bokreastart & boktipsarkväll 

Måndagen den 20 februari kl 18.30-ca 20

Tisdagen den 21 februari är det officiell reastart och Bokskogen kommer att ha extraöppet kl 11-18. Dagen före, på måndagen kl 18.30-ca 20.00, kommer Sveriges läsambassadör Nioosha Shams och tipsar om sina favoriter på bokrean. (Nioosha är också  journalist och författare till ungdomsboken Om det regnar i Ahvaz.) Vi bjuder på pralin, ett glas vin eller läsk och veganska snacks.

Det är förhandsanmälan som gäller, mejla anna@bokskogenbutik.se om ni vill komma. Vuxna och barn. Begränsat antal platser och jag gör en väntelista om det blir fullt.

Se mer info i Facebookevenemanget >>

Bokrea

Start tisdagen den 21 februari kl 11.00

Det är inte bara Fettisdagen tisdagen den 21 februari utan också officiell bokreastart! Det blir sedvanlig bokrea med 50% på massor av titlar i Bokskogen och det kommer att gå att förbeställa som tidigare år. En lista över alla reaböcker kommer att läggas upp här någon vecka innan bokrean börjar. Sedan kan ni bekvämt hämta och betala era beställda böcker från och med den 21:a. 

 

Evenemang

Välkommen till Bokskogens kostnadsfria evenemang som till exempel sagostunder, författarsamtal och bokreleaser. Följ oss gärna på sociala medier och signa upp för att få Bokskogens nyhetsbrev så får du informationen direkt när vi släpper den!

Vi kan också hyra ut lokalen till företag, föreningar och privatpersoner som vill anordna bokreleaser, bokklubbar, kurser m.m. Skicka ett mejl till anna@bokskogenbutik.se för att höra mer.


Green Praline 

Bokskogens härliga room mate Green Praline är en etablerad chocolatier som producerar och säljer praliner, chokladprodukter, glass, teer med inspiration från populärkultur samt bakverk och tårtor, varav allt är veganskt och glutenfritt. I deras öppna kök kan du följa pralintillverkningen och i caféet kan du avnjuta  en helt vegansk fika. Varannan söndag blir det Afternoon Tea (endast förbokade platser), se mer på deras hemsida >>

Vi finns i Hökarängen!

*Adress till butiken: Pepparvägen 9A, strax nedanför gågatan.*

Hökarängen är en superfin förort i södra Stockholm med ett mysigt och levande centrum.  Hökarängen blev med sitt bilfria centrumområde ritat av David Helldén stilbildande för flera andra Stockholmsförorter under efterkrigstiden. På gågatan idag finns flera caféer och butiker, t.ex. populära Konditorn & Bagarn, de fina barnbutikerna Monty & Jag och Mini Outlet och Växterian med ett fantastiskt utbud av växter och snittblommor. Om du har barn och bor i söderort (eller någon annanstans också för den delen) rekommenderas verkligen en utflykt till Hökarängen. Förutom butikerna finns här också två jättebra parklekar, trollskog, plaskdamm, konsthall och stans godaste praliner.

T-bana: Hökarängen (grön linje mot Farsta Strand)
Buss: 172, 173, 143 & 182 stannar vid Hökarängens T-bana/Centrum
Bil: parkering finns t.ex. vid hörnet Fagersjövägen/Pepparvägen och på Pepparvägen framför butiken (gratis 2 h med p-skiva)